Arany-napokon hova száll a sárga lufi?

Egyetem Helyi hírek
Jávor András rektorhelyettes, fővédnök ünnepélyesen megnyitotta az Arany János Napok rendezvénysorozatát.
Az egyetem odafigyel arra, hogy az új tagintézmények megőrizhessék régi szokásaikat, ugyanakkor segítse a diákok előmeneteli lehetőségeit.

– A hagyományaink adják egyediségünket, ettől leszünk mások és többek – fogalmazott Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese ünnepi beszédében csütörtökön. Az Arany-napok, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Arany János téri feladatellátási helyének rendezvénysorozata idén március 2-től március 14-ig tart. Az Arany-napok megrendezését és támogatását azért is tartja a rektorhelyettes kiemelten fontosnak, mert vallja, hogy az iskolának a már kialakult szokásait tovább kell vinnie, meg kell tartania a saját értékeit, függetlenül a fenntartó személyétől.

Jávor András felidézte, hogy másfél évvel ezelőtt még kérdésként merült fel, mit jelent az iskola életében a névváltoztatás, az egyesülés. A rektorhelyettes a névváltoztatásról azt gondolja, hogy nem elveszítettek, hanem nyertek egy nevet. Hisz abban, hogy az egyesülés egy új élet lehetőségét rejti magában, megerősíti az intézményt, az összefogás pedig megsokszorozza az erőket.

Az egyesülés pozitívumaiként a sokszínűséget, a diákok előmeneteli lehetőségeit hozta fel példaként.
Hozzátette: 14 százalékkal növekedett a jelentkezők száma idén, és miután a felvett hallgatói létszám nem változik, így tovább tudják emelni az oktatás minőségének a színvonalát. Megemlítette, hogy az egyesítés további előnyöket is hozott magával, amelyek a működésben, a szervezésben, az együttműködésben és a gyermekek előre haladásában már megtérülni látszanak.
– Több évtizedes hagyomány már, hogy március első két hetében érdekes, színes vetélkedőkkel, programokkal emlékeznek az iskola névadójára azzal a céllal, hogy minél bővebb ismerettel rendelkezzenek a gyerekek. Az idei programsorozat keretein belül a természettudományos tárgyak kerülnek előtérbe – ismertette az intézmény általános igazgatóhelyettese, Denichné Hajdú Mónika Tímea.
Sajtóiroda – SBD 
Képek az eseményről