Drabos utcai erőszak Debrecen

Bíróság előtt a Darabos utcai erőszakolók

Helyi hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a három vádlott 2016. február 12-én Hajdúhadházról és Hajdúsámsonból Debrecenbe utazott, hogy itt töltsék el a napot. Napközben a Debrecen Pláza játéktermében ütötték el az időt, majd bort vettek egy közeli kisboltban. Később egy kocsmában folytatták az italozást, visszatértek még a játékterembe is, aztán a belvárosban időztek.

Kora este egy kisboltban egy doboz óvszert vásároltak, a harmadrendű vádlott, Fk. L. Zsolt szétosztotta maguk között a doboz tartalmát. Azt tervezték ugyanis – írja a vád -, hogy bulizni mennek, és ha sikerülne lányokkal összeismerkedni, akkor óvatosságból óvszer legyen náluk.

A kiskorú sértett osztálytársaival egy iskolai farsangi rendezvényen vett részt, majd megbeszélték, hogy tovább mennek a városba szórakozni. Egy boltban vodkát és narancselevet vásároltak, majd el is fogyasztották. Olyan állapotba kerültek, hogy az egyik belvárosi szórakozóhelyen ittasságuk miatt ki sem szolgálták őket, ezért egy másik boltban likőrt és bort vettek. Időközben a társaság a Plázához ért, és miután egyikük rosszul érezte magát, bementek a bevásárlóközpontba. Este 8 óta körül a sértett és egyik barátnője kijöttek a Plázából és az ottani kávézóhoz tartozó pódiumra telepedtek le, hogy megvárják a többieket. Nem sokkal később lépett oda hozzájuk a három fiú, a sértett barátnője pedig hamarosan távozott. A sértett egyedül maradt a három vádlottal.

A sértetten látszott, hogy rosszul érzi magát, ittassága miatt a vádlottak beszélgetni sem tudtak vele. „Olyan ittas volt, hogy nem tudott magáról, nem tudta, hogy hol van és mi történik vele” – fogalmaz az ügyészség.

Az elsőrendű vádlott felvetette, hogy „szexszelni” kellene lánnyal. Azt találta ki, hogy vigyék fel egy Darabos utcai lépcsőházba, az egyikben ugyanis rokonai laknak, így ismeri a kapu kódját. A másik két fiú beleegyezett, két oldalról belekaroltak a lányba, felállították és elindultak. A sértettet végig támogatni kellett, alig tudott menni, ittassága miatt egyedül elesett volna. A vádlottak lifttel a 10. emeletre mentek. A sértett odafenn a földre feküdt, az elsőrendű vádlott pedig alul meztelenre vetkőztette, majd magára húzta az óvszert és a két másik fiú társaságában közösülni próbált a lánnyal – írja a vád. Ekkor azonban kinyílt egy lakás ajtaja és kilépett rajta egy férfi. Az elsőrendű vádlott felpattant és mindhárman gyalog rohanni kezdtek lefelé. Félúton P. Alex visszaöltözött, amikor azonban az utcára értek, ráeszmélt, hogy fent hagyta a kabátját és az alsónadrágját. A másodrendű vádlottat kérte meg, hogy menjen vissza érte. Amikor M. Richárd a tizedikre ért, látta, hogy a lakó ott beszélget a sértettel. Felkapta mellőlük a kabátot és leszaladt a földszintre.

A három vádlott a lánytól a mobiltelefonját és a karkötőjét is elvette. A telefont végül a közelben, egy füves területen rejtették el.

A támadók még egy ideig a főtéren ücsörögtek, majd mindhárman hazabuszoztak.

A sértett vérében a cselekmény elkövetésekor 1,12 ezrelék alkohol volt.