Nagy értékű gitárokat loptak el, keresik a tettest

Egyetem Helyi hírek

Egy másfél millió forint értékű Sakurai gitár és egy háromszázezer forintos basszusgitár is eltűnt a Debreceni Egyetem és a Zeneművészeti Karának gitárterméből.A vagy.hu-nak Gergő, a tanszék hallgatója mesélt az esetről. Órája lett volna, vagy gyakorolni akart, de a gitárjának csak hűlt helyét találta. De más sem volt rendben a szobában: a tanszak hallgatói közül éppen akkor többen tartották ott a hangszerüket, a gitártokok egyike-másika nyitva volt, pedig a zenész mindig bezárja a hangszert a tokjába. Úgy nézett ki a szoba, mintha valaki végignézte volna a gitárokat és elvitte volna a legértékesebbet. A szóban forgó Sakurai gitár másfél millió forintot ér.

Valaki vagy a terem kulcsát használta, amelyet a portán tartanak és azt a portás kezéből lehet átvenni, vagy úgy nyitotta ki a zárat, mint egy profi betörő: hajcsattal, csavarhúzóval, bankkártyával, bármivel. Majd vitte a Sakurait…

Pénteken hirtelen nem vették észre, hogy egy másik gitár is hiányzik: egy basszusgitár, amelyet normál esetben elzárva tartanak. A szekrény most is zárva volt, ezért hitték azt, hogy benne van a basszusgitár. A hangszeren azonban előtte gyakorolt valaki, aki nem zárta vissza a szekrénybe a hangszert, csak lerakta a többi gitár mellé és bezárta a termet. Lába kelt tehát egy nagyjából háromszázezer forintot érő basszusgitárnak is.

A Sakurai gitárt a fiatalember egy évvel ezelőtt ösztöndíjként egy éves használatra kapta az Eötvös Zenei Alapítványtól, amely a hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok művésszé válását segíti minden évben.

Megtalálták a hangszereket

Mint megtudtuk, a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az ügyben az adatgyűjtés és a kihallgatások jelenleg is folyamatban vannak.

Az eltulajdonított két értékes gitárt egy állampolgár 2016. október 7-én Debrecenben, a Nagyerdei Parkban megtalálta, amelyről értesítette a rendőrséget. Gyanúsítotti kihallgatás eddig nem történt.