Szobafestőnek állt Debrecen alpolgármestere

Helyi hírek

Szakmát váltott Széles Diána október 7-én, pénteken délelőtt. A debreceni alpolgármester fiatalokkal együtt festett ki két kórtermet a Gyermekklinikán. Az infektológiai osztályra ráfért a felújítás, mert csaknem 10 éve volt ott legutóbb festés. Az alpolgármester egy kihívásra válaszolt a munkával.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára indított mozgalmat, amellyel az önkéntességre szeretné felhívni a figyelmet. Három személyt, köztük Szemereyné Pataki Klaudiát, Kecskemét polgármesterét hívta ki, aki erre válaszul az egyik helyi idősotthonban olvasott fel. Szemereyné Pataki Klaudia pedig többek között Széles Diánát hívta ki, aki a kórtermek kifestésével segített pénteken.

unnamed-75

Az alpolgármester a festés után azt mondta: „ Debrecenben régi hagyománya van az önkéntességnek, több szervezet is foglalkozik ilyen akciókkal, például a festésben részt vállaló Új Nemzedék Központ és a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. Óriási segítséget kaptunk a (DSzC) Debreceni Szakképzési Centrum Povolny Ferenc Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája diákjaitól és tanáraitól is. Bárki részt tud venni önkéntes munkában, csak ki kell lépni a komfortzónánkból, hogy tegyünk valamit a közösségért. ”

unnamed-74

Folytatva a sort, Széles Diána is kihívott három személyt: Újbuda alpolgármesterét, Király Nórát, Ujvári Imrét, Tiszafüred polgármesterét, valamint a mellrák elleni küzdelem egyik debreceni élharcosát, Bánfi Ildikót, a Holnapom Egyesület elnökét. Nekik másfél hónapjuk van arra, hogy a kihívást elfogadják és elvégezzék az önkéntes munkát.