Valódi dráma zajlott le tegnap az Epreskertben

Helyi hírek

Egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkosságot fog elkövetni. Órákon át győzködték a rendőrök, végül megadta magát. – olvashatjuk a Dehir.hu-n.

Egy középkorú, ötven éves férfi tört-zúzott a lakásában és fenyegetőzött, hogy megöli magát. Egy kés is volt nála, azt mondta, azzal fog véget vetni az életének. A rendőrség kedden délután fél háromkor kapta a riasztást, majd nagy erőkkel vonultak a járőrök a helyszínre. A Lovász utcába a katasztrófavédelem munkatársai, a Terrorelhárítási Központ kommandósai és a mentősök is kiérkeztek.

A rendőrök megpróbálták lebeszélni a férfit arról, hogy kárt tegyen önmagában. A Lovász utca érintett szakaszát le is kellett zárni, mivel felmerült a veszélye annak, hogy a férfi másoknak is megpróbál ártani, esetleg megrongálhatja a közműveket, emiatt pedig a közelben élők testi épségét is fenyegeti. A rendőrség értesítette a közmű-szolgáltatókat annak érdekében, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket, azaz adott esetben kapcsolják ki a villanyt, vagy a gázt az ingatlanban.

A helyzet végül néhány óra múlva oldódott csak meg, délután fél öt körül a TEK munkatársainak felszólítására a férfi önként kijött az épületből, eldobta a kést, ezzel pedig megadta magát. Ezután  biztonságba helyezték a fenyegetőzőt, akit a mentősök kórházba szállítottak. Az eset során az elsődleges adatok szerint nem sérült meg senki.