Ismét nekiütköztek a 2-es villamosnak

Helyi hírek

A Thomas Mann utcán, a Lehel utcai szervizút torkolatnál személygépkocsival ütközött a villamos. A 2-es villamosok két szakaszban közlekedtek:

Nagyállomás – Dienes László Középiskola – Nagyállomás, valamint DAB-székház – Doberdó utca – DAB-székház.

A 2-es villamos vonalán két olyan közlekedési csomópont van, ahol a járat elindulása óta gyakran ütközött össze a szerelvény személyautókkal. Ezeknek az eseteknek a megelőzése érdekében tavaly novemberben döntött a közgyűlés arról, hogy a Lehel utcánál és a Károlyi Mihály utcánál jelzőlámpákat telepítenek. Ezek december óta üzemelnek az érintett kereszteződésekben. A DKV-tól kapott tájékoztatás szerint a berendezés pénteken délelőtt is működött, ennek ellenére megtörtént a baleset.

Az autós elismerte a felelősségét, így nem kellett rendőrt hívni a helyszínre. A baleset után néhány perccel, már meg is oldódott az ügy, a villamos haladhatott tovább, a néhány perces fennakadás a vonalon így rövid időn belül meg is szűnt.

A lámpák üzembe állítása után úgy tűnt, nem sokat javul a helyzet, hiszen a problémás kereszteződésekben az év elején többször is ütköztek a CAF-villamosok, ám március eleje óta nem történt baleset a csomópontokban.