Viharos idő: citromsárga riasztás az ország nagy részére

Helyi hírek

Nógrád, Borsod, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Hajdú-Bihar megye kivételével citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat az egész országra csütörtök éjfélig. Szerdán estétől délnyugat felől több hullámban várható jelentős csapadék, amit dörgés, villámlás is kísérhet.

Csütörtök éjfélig az északkeleti megyék kivételével általában 10–30 mm közötti eső várható. Bizonyos területeken rövid idő alatt 30 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék hullhat, sőt, néhol az 50–60 mm-t is elérheti a 24–30 órás csapadékösszeg, ami csaknem egyhavi mennyiségnek felel meg májusban.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken a  kevés napsütés mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, és déltől szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A délnyugati szél sokfelé lesz erős. 20 fok körüli értékeket mérhetünk. Szombaton sem javul a helyzet, marad a borongós, szeles időjárás. Többfelé van kilátás újabb esőre, záporra, viharos szélre. Szombat még 20-21 fok körül alakul a hőmérséklet, de este markáns hidegfront éri el az országot, nyomában pünkösdvasárnap 15 fokra esik vissza a nappali csúcshőmérséklet, a viharos szél hatására  ugyanakkor csökken a felhőzet, már egyre kevesebb helyen fordul elő újabb zápor.