500 menekültet hoznak Debrecenbe?

Helyi hírek

A Keleti pályaudvaron lassan annyi a várakozó menekült, hogy egyes források szerint humanitárius katasztrófa fog hamarosan bekövetkezni. A súlyos krízishelyzeten valamelyest enyhítene, ha az embertömeg egy részét Debrecenben lehetne elszállásolni. Az Index szerint ez a 6. vágányon álló vonattal fog megtörténni.

Ezzel viszik majd a menekülteket Debrecenbe állítólag. Minden jel erre mutat. A kocsikra kitettek egy táblát, amelyen az szerepel “külön célú utazás részére”, és egy szigorúan név nélkül nyilatkozó MÁV-dolgozótól megtudtuk, hogy az 500 férőhelyes vonatot rendőri kísérettel fogják elindítani. Még nincs indulási időpontja, a MÁV-os szerint lehet, hogy csak hajnalban indítják el.

Vicces közjáték, hogy erről a vágányról indították előbb a miskolci vonatot is, és többen erre az üres menekültes vonatra szálltak fel a miskolci vonat helyett. De aztán leszállították őket.

 

Este tíz körül az terjedt, hogy a debreceni vonat már éjfélkor elindul és a szerelvényt a Belügyminisztérium rendelte meg, és hajnali fél hármas debreceni érkezést terveznek.