2018-ban újulhat meg a debreceni strand

Helyi hírek

A Nagyerdei Stadion tervezője nyerte a debreceni strand megújítására kiírt ötletpályázatot.További négymilliárd forinttal támogatja a kormány a debreceni Nagyerdő fejlesztését, mely a strandfürdő rekonstrukcióját is magában foglalja – többek között ezt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök májusban Debrecenben.

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. május végén tervezői ötletpályázatot hirdetett az Aquaticum Strandfürdő fejlesztési elképzeléseinek kidolgozására. Az ötletpályázat eredményét 2015. augusztus 25-én hirdették ki. Papp László polgármester elmondta: húsz tervező, illetve tervezői közösség adott be pályaművet, ezek közül kilencet díjaztak, illetve vásároltak meg összesen 20 millió forintból. A zsűri döntése szerint a Bord Építész Stúdió – felelős vezetője Bordás Péter – pályaműve lett az első. Második helyezettet nem hirdettek, két harmadikat viszont igen: az Artonic Kft.-t és a Roeleveld–Sikkes Építészek Magyarország Kft.-t.

Mint ismert, Bordás Péter tervezte a Nagyerdei Stadiont és a parkerdő megújításának is ő volt a tervezője. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ötletpályázatra beküldött pályaművekből a legjobb elképzeléseket felhasználják majd a strandfürdő felújításánál. Az, hogy Bordás Péter nyerte az ötletpályázatot, még nem jelenti azt, hogy ő tervezi majd az új strandot. A tervező(k) személyéről később döntenek.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Nagyerdő teljes rekonstrukciója, így a strandfürdő felújítása 2018-ra készülhet el.