Fiókareptető nyílt délelőtt a Sasközpontban

Helyi hírek

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület bemutató gólyagyűrűzést és látványos gólya elengedést tart 2015. augusztus 20-án a jászsági Sasközpontban.

A délelőtt folyamán meggyűrűzünk, majd szabadon engedünk mintegy 15 fehér gólyát, melyek fióka korban kerültek be a Sasközpontba, majd ugyanitt nevelkedtek fel. A gólyák együttes szabadon engedésére a közeli gyepterületen kerül sor, ahol a madárbarát vendégeink testközelből végigkövetik, ahogy a mentett madarak a röpdéből kiszabadulva újból visszatérnek természetes környezetükbe.

A nyílt nap alkalmával ingyenes szakvezetéssel megtekinthetőek bemutató madaraink és a bemutató termünk is!

A 2015 tavaszán átadott Sasközpontban, eddig több mint húszféle madárfaj, mintegy 70 sérült, vagy fióka korban fészekből kiesett egyedét mentették meg a természetvédelmi szakemberek. A madarak közt megtalálhatóak fokozottan védett fajok, mint például parlagi sas, bölömbika, feketególya, kuvik stb.

A rendezvény helyszíne: Sasközpont, 5100 Jászberény Négyszállás Tanya, Jászberénytől 5 km-re a Jászárokszállásra vezető műút mellett menetirány szerinti jobb oldalon

Program:

  • 9:30-tól gólyagyűrűzési bemutató
  • 10:45-től gólyák szabadon engedése
  • 11:30-tól szakvezetés a madárháznál

A programmal kapcsolatban bővebb információ az alábbi elérhetőségen kérhető: Juhász Tibor, 30/ 994-26-43