Sikeres közösségfejlesztés Debrecenben

Helyi hírek

Sikeresen lezajlott a Debreceni Művelődési Központ által szervezett “Mi – Magunkért” – Közösségfejlesztés debreceni városrészekben elnevezésű projekt, amelynek célja a különböző városrészek közösségi életének javítása volt.

A Debreceni Művelődési Központ (DMK) kiemelt szakmai programjának tekinti a közösségi művelődés megerősítését, megújítását. A mostani projekt célját az jelentette, hogy tevékenységüket kiterjesszék a város azon településrészeire, ahol nincs az intézménynek külön telephelye, nincs közösségi színtér vagy gyenge a közösségi aktivitás. A DMK szándéka az volt, hogy a lakosok aktivizálásával és bevonásával a helyi ügyek iránti elköteleződését és cselekvési szándékait feltárja, fejlessze.

6 településrészt vontak be a programba: Kismacs, Nagymacs, Ondód, Tégláskert, Nagysándor-telep és Pac. A helyszínek kiválasztásakor nagy szerepe volt annak, hogy a Méliusz Juhász Péter Könyvtárral együttműködve 2014 során 5 helyszínen Könyvtár Pont és Közösségi Pont jött létre, így a szakemberek a könyvtári szolgáltatások mellett végzik munkájukat.

debrecen.hu