Új munkahelyek Debrecenben a British Telecomnál

Gazdaság Helyi hírek

Több mint 80 új munkahelyet létesít idén Debrecenben a British Telecom (BT). A cég 17 különböző pozícióra keres embereket, a jelentkezéseket folyamatosan várják. Az idei tervekről és a tavalyi eredményekről hétfő reggel számolt be a BT Európai Szolgáltató Központjának ügyvezetője Debrecenben.

A British Telecom 2007-ben nyitotta meg debreceni irodáját a piactömbben, ahol jelenleg több mint 300 ember dolgozik. A BT elsősorban hálózati és infokommunikációs szolgáltatásokat nyújt Európa 12 országában, több ezer szervezet részére. Mivel a megrendelések száma folyamatosan növekszik, és a cég tovább bővítette tevékenységi körét, így új munkaerő felvételére is szükség van. Ezért a BT új irodaszárnyat alakított ki a debreceni székházban, 100 új munkaállomást létesítettek, ahol a héten indulhat a munka. Az idei évben több mint 80 új dolgozó felvételét tervezik Debrecenben.

„Elsősorban hálózati és informatikai végzettséggel rendelkező munkatársakat keresünk, akik idegen nyelveket is beszélnek. Ezek közül a legfontosabb az angol, de előnyt jelent más nyelv ismerete is. Hazai szinten versenyképes fizetést és karrierlehetőséget kínálunk cserébe. Debrecenben egy új IT üzemeltetési és karbantartási csoportot toborzunk, ide keressük a munkaerőt. Főként IT infrastruktúra menedzsment, adatbázisok, alkalmazások és operációs rendszerek területén szakmai tudással és tapasztalattal rendelkezőket. Egyre inkább erősödik a műszaki vonal, így a bölcsész diplomával rendelkezőknek sajnos kevesebb a lehetőség.” – mondta a BT Európai Szolgáltató Központjának ügyvezetője.

Faragó Andor hozzátette: bölcsészeket elsősorban telefonos hibabejelentéseknél tudnak alkalmazni, ha van ilyen pozíció. Nekik már legalább két idegen nyelvet kell jól beszélniük, nyitottnak kell lenniük műszaki ismeretek megszerzésére, és 2-3 hónapos felkészítő képzés után kezdhetnek el dolgozni.

Az ügyvezető elmondta, jelenleg hollandul és portugálul beszélő munkatársakból van inkább hiány a BT-nél. A cégnél azt tapasztalják, hogy az utóbbi időben romlott a hazai nyelvoktatás minősége, így egyre inkább jellemző, hogy az első időszakban szükség van az új dolgozók nyelvi fejlesztésére is. A British Telecom debreceni irodájában 6-10 gyakornok dolgozik, de keresik a megoldást arra, hogy bővíthessék a létszámot.

iroda

A BT 1999 óta van jelen Magyarországon, a cég budapesti és debreceni irodájában jelenleg csaknem 1300 ember dolgozik, 15 féle tevékenységi területen. 2014-ben összesen 4000 négyzetméterrel bővítették a hazai munkaterületet, és 400 új munkatársat vettek fel a két városban. Budapesten új humán erőforrás részleg létesült, valamint megalakult az európai kommunikációs hálózatok műszaki tervezésével foglalkozó tudásközpont és a pénzügyi részleg is. A fővárosban 300 új munkaállomást alakítottak ki, és itt a műszaki-informatikus végzettségűek mellett pénzügyi és közgazdasági diplomával rendelkező munkatársakat is keresnek.

Kenyeres Attila

A British Telecom sajtóközleménye