Ammónia szivárgott egy hajdúböszörményi üzemben, ketten megsérültek

Helyi hírek

Vízmentes ammónia került a levegőbe egy hajdúböszörményi élelmiszer-feldolgozó üzemben kedd délelőtt, a balesetben két férfi megsérült – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Madai Petra hadnagy elmondta: az üzem 32 négyzetméteres kompresszorházában karbantartást végeztek, a munkások a szárazammónia-csővezetékét javították, amikor a csavarkötések fellazítása után vízmentes ammónia áramlott a szabadba, és a két munkás súlyosan megsérült. Az esethez a helyi és debreceni hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi mobil labort is riasztották. A területet 50 méteres körzetben lezárták, és megkezdték az épület átszellőztetését.

A kompresszorház melletti főépületben harmincan tartózkodtak, de mivel a két épületrész nincs egybeépítve, a többi dolgozót nem fenyegette veszély – mondta el Madai Petra.
Pápai György, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi regionális igazgatója az MTI-nek elmondta: a mentők egy súlyosabban és egy könnyebben sérült dolgozót vittek a debreceni Kenézy Gyula Kórházba.

(képünk illusztráció)