A kormány kijelölte az M35 nyomvonalát

Helyi hírek

A kormány kijelölte a M35 autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti szakaszának nyomvonalát, az erről szóló rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a mostani kijelölés egy korábbi megállapodás megerősítése.

A 24,8 kilométeres útszakasznál az volt kérdéses, hogy Derecskét miként kerülje meg az autópálya, ez fixálódott a rendeletben.

Az új autópálya szakasz Debrecen határától, a 481. számú főúttól indul és tart. Berettyóújfaluig, ahol becsatlakozik az M4 autópályába és halad tovább a román határig.
A kommunikációs igazgató elmondta, hogy a közbeszerzési felhívás a jövő év második felében jelenhet meg az M35 autópályára, az építés 2016-ban kezdődhet és 2018-tól lehet használni az új autópályát.

Az észak-erdélyi sztrádához kapcsolódó M4 autópálya határmetszéspontjáról még 2011. nyarán írtak alá megállapodást a két kormány képviselői. Eszerint Nagykereki térségében éri el az autópálya a román határt. Akkor az M4 utolsó szakaszának megépítését 2016-ra tették.