A hit szerepe a gyógyulásban

Helyi hírek

A beteg emberek gyógyulásában óriási szerepe van a hitnek. A tapasztalatokról tanácskoztak az orvosok a presbiteri konferencián.

Áhítattal kezdődött szombat délelőtt a Debreceni Református Kollégium Oratóriumában a Presbiter Konferencia. A Tiszántúli Egyházkerületben 5514 presbitert tartanak nyilván. Életük fontos része a szolgálat. A konferencia szervezői szerint fontos, hogy évről évre továbbképzéseken vegyenek részt a presbiterek.

– A lelkészek és a presbiterek kapják a kérdéseket a gyülekezet tagjaitól, de a gyülekezeten kívülről is, és erre fel kell készülni – mondta el Imre Sándor, a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnoka.

Idén az Egészség és gyógyulás Jézus közelében címmel szervezték meg a presbiteri konferenciát. Az előadó orvosok személyesen is megtapasztalták, hogy hitnek óriási szerepe van a betegek gyógyulásában.
igazgató

– Úgy tudta a betegségét végigcsinálni, hogy nem terhet jelentett, hanem erősítette, építette a környezetét. Nem egy ilyen rákos daganattal kezelt betegem volt. Személyes példákon keresztül észleltem, hogy ez létezik. – hangsúlyozta Dr. Horváth Zsolt, a Debreceni Egyetem, Onkológiai Központjának igazgatója.

A Tiszántúli Református Egyházkerület Presbiteri Konferenciáján több mint százhatvanan vettek részt.

dehir,hu