Gripenek

Nemzetközi katonazenekari fesztivált rendeznek Debrecenben

A katonazene fővárosává válik július 3-a és 6-a között Debrecen. Huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Katonazenekari Fesztivált. A hazaiak mellett tíz külföldi együttes is fellép majd, összesen csaknem hatszázan szórakoztatják majd a közönséget. Emellett a katonai hivatást bemutató programsorozat is várja majd az érdeklődőket – számolt be az önkormányzat.

CAF villamos, Budapest

Meghosszabbítanák a 42-es villamos vonalát

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) meghosszabbítaná a 42-es villamos vonalát. A fejlesztés legfőbb célja, hogy a Havanna-lakótelepen át a Gloriett-telepre is el lehessen jutni környezetbarát, modern kötöttpályás járatokkal, közvetlen összeköttetést biztosítva egyúttal a lakótelep és a 3-as metró között is – tájékoztatta a BKK kedden az MTI-t.

Szeged, Otthonfelújítási Program, otthonfelújítás, lakásfelújítás, házfelújítás, építőipar

Indul az új otthonfelújítási program, megkérdeztük a szakértőt mire elég a támogatás – interjú Földesi László épületenergetikussal

Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, július elsején indul az új otthonfelújítási program, amely kapcsán megpróbáltuk kideríteni, hogy mennyibe kerülhet egy ilyen támogatás igénybevételével a felújítás az átlag emberek számára. Kérdéseinket Földesi László, a Bodrogi Bau Kft. hódmezővásárhelyi áruházainak vezetője, épületenergetikus válaszolta meg.

Ásás, élve elásta

Élve elásta élettársát: azt reméli, a Debreceni Törvényszéken felmentik, vagy enyhítik a büntetését

Nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2022 márciusában otthonukban bántalmazta élettársát, majd az eszméletlen, de még élő asszonyt elásta a házuk udvarán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírvasváriban.

Bűnügyi helyszínelő

Élve elásta élettársát egy szabolcsi férfi – szeretné, ha enyhítenék a büntetését

Nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2022 márciusában otthonukban bántalmazta élettársát, majd az eszméletlen, de még élő asszonyt elásta a házuk udvarán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírvasváriban.

Szeged, Somogyi könyvtár, Krusovszky Dénes, könyvbemutató, Tricikli Fesztivál

Az Artisjus Irodalmi Nagydíjat nyert Rakovszky Zsuzsa kötetbemutatójával indul a Tricikli Fesztivál Szegeden

Rakovszky Zsuzsa költő, író, műfordító 2023 őszén megjelent, Vita élő időben című verseskötetéért, valamint teljes életművéért kapta meg idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat. A kötet bemutatóját június 27-én csütörtökön délután tartják a Somogyi-könyvtárban.

Új játszótér Aquaticum Debrecen

Nagyon menő játszóteret adtak át az Aquaticum Debrecen udvarán

Új játszóteret adtak át kedden Debrecenben, az Aquaticum udvarán. A tér közepén stílusosan egy óriási hajó hívogatja kalandra a fürdőző gyerekeket,  hajóskapitány természetesen Bubu, az elefánt, aki a leleplezés után a gyerekekkel együtt játszott és kipróbált minden elemet.