Eljutott Magyar Péterék adománya az oroszok által lebombázott kijevi gyermekkórházhoz

Európa

A Tisza Párt humanitárius segélyét adta át csütörtökön Magyar Péter, a párt alelnöke abban a kijevi gyermekkórházban, amelyet hétfőn ért rakétacsapás – számolt be a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál a politikus Facebook-oldalán közzétett videófelvétel alapján.

Magyar Péter találkozott Volodimir Zsovnyirral, a kórház igazgatójával, akivel beszélt az orosz támadásról és annak következményeiről, majd kijelentette: a magyar emberek megértik és tudják, hogy Ukrajnának joga van megvédeni a területét.

Hangsúlyozta:, ő is békét akar, de “nem utazik magánrepülőgépeken diktátorokhoz és nem folytat titkos tárgyalásokat, hanem konkrét cselekedetekkel kíván segíteni”.

A videó a képre kattintva indul:

Magyar Péter szavai szerint ezzel a látogatásával bebizonyította “az ukrán testvéreknek és az ukrajnai magyaroknak”, hogy számíthatnak Magyarországra.

Az alelnök külön videófelvételen mutatta be azt a humanitárius segélyt, amelyet Magyarországról vitt magával. A szállítmányban többek között gumikesztyűk, vérzéscsillapító eszközök, kötszerek, ragtapaszok, lélegeztető ballonok, az újszülöttek ellátásához szükséges dolgok mellett rengeteg más orvosi segédeszköz és sok tartós élelmiszer kapott helyet. Az adakozók közel 20 millió forintnyi pénzadományt is összedobtak az ukrajnai rászorulóknak.

Fotó: Facebook/Magyar Péter