ttk diplomaosztó

Átvették diplomáikat a TTK végzősei a Debreceni Egyetemen

Egyetem
Több mint háromszázan szereztek diplomát a most záruló félévben a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán, a frissen végzettek a csütörtökön tartott ünnepségeken tettek esküt és vehették át okleveleiket a Főépület Díszudvarán.

A DE Természettudományi és Technológiai Karán (TTK) a 2023/2024-es tanév végén BSc-képzésben nappali tagozaton 145-en, míg levelezőn 3-an feleltek meg a követelményeknek. A nappali tagozatos mesterképzés végén 94-en, osztatlan képzésben 36-an, míg szakirányú továbbképzésben 4-en, levelező MSc-n 30-an, szakirányú továbbképzésben pedig 11-en kaptak oklevelet.

A kar kitartó munkájának és előretekintő, bölcs döntéseinek köszönhetően a TTK mára a kutatás, fejlesztés és innováció egyik regionális központjává fejlődött, amely elkötelezett a minőségi szakemberképzés iránt

– mondta köszöntőjében Kun Ferenc, a TTK dékánja, aki hozzátette, az egyetem természettudományos és mérnökszakjain a minőségi tudást nemzetközi hírű kutatócsoportjaink garantálják, ahol külföldi tapasztalattal rendelkező professzorok irányítása mellett a hallgatók is bekapcsolódnak a kutató-fejlesztő munkába.

A színvonalas munkát kiválóan jelzi, hogy a kar öt szervezeti egysége kapta meg az MTA Kiváló Kutatóhely címet, és jelenleg a Magyar Kutatási Hálózat tíz kutatócsoportja, valamint öt Lendület-, és két Élvonal kutatócsoport működik a TTK-n. A közelmúlt pályázatain ötmilliárd forintos összegben nyertek támogatást a kar kutatóműhelyei – írja a hirek.unideb.hu.