orvosavató

Orvosokat avattak a Debreceni Egyetemen

Egyetem
Általános orvosokat avattak pénteken a Debreceni Egyetemen. Az ünnepségen az Általános Orvostudományi Kar több mint száznegyven most végzett magyar és külföldi hallgatója tette le esküjét és vette át diplomáját.

Mátyus László, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja ünnepi beszédében kiemelte: a most végzettek büszkék lehetnek arra, hogy tudásukat és orvosi diplomájukat az ország egyik legnagyobb, legrangosabb egyetemén és orvoskarán szerezték meg – írja a hirek.unideb.hu.

Gyönyörű hivatást választottak. Segíteni a szenvedő embereken. Lehet-e ennél nemesebb célt választani?

– tette fel a kérdést a dékán, aki útravalóként azzal bátorította a végzősöket, hogy rendelkeznek azzal a modern ismeretanyaggal, amely lehetővé teszi, hogy megfeleljenek az orvossal szemben támasztott magas elvárásoknak. Arra is emlékeztette azonban őket, hogy az elvárásoknak való megfelelés nem könnyű, állandó tanulást, önképzést igényel.

Kívánom, hogy adassék meg önöknek a gyógyítás öröme, és váljanak a szó igazi értelmében vett orvosokká

– tette hozzá a dékán.

Az ünnepségen az Általános Orvostudományi Karon most végzett hatvankilenc magyar állampolgárságú és hetvenhét külföldi hallgató az eskütételt követően vette át diplomáját.