Együttműködési megállapodást kötött az MNB-Edulab és a Budapesti Metropolitan Egyetem

Egyetem

A fiatalok pénzügyi tudatosságának, pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást kötött az MNB-EduLab Nonprofit Kft. és a Budapesti Metropolitan Egyetem szerdán.

Az MTI-hez elküldött közlemény szerint a biztató trendek mellett a pénzügyi kultúra fejlesztése terén még sok teendő van. A meglévő tudás gyakorlati alkalmazása, valamint a pénzügyi döntéseket befolyásoló egyéb tényezők – motivációk, tervszerűség, körültekintés – a leginkább fejlesztendő területek.

A közlemény idézi Kocziszky Györgyöt, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektorát, aki hangsúlyozta: a diákoknak meg kell érteniük a pénzügyek alapjait, a hitelek kezelését és az egyéb pénzügyi készségeket, hogy sikeresen vezessék anyagi ügyeiket az egyetemi éveik alatt, miután ebben az időszakban alapozzák meg a későbbi, felnőtt életük anyagi alapjait is. Hozzátette, az egyetem számára kiemelten fontos, hogy a magyar és külföldi hallgatók pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében a hallgatóknak magas minőségű szolgáltatásokat nyújtsanak, ennek jelentős állomása a megállapodás.

Az MNB-EduLab Nonprofit Kft. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leányvállalataként jött létre azzal a céllal, hogy minőségi, digitális tananyagokat fejlesszen és biztosítson a gazdasági témák iránt érdeklődők számára, az egyetemi hallgatóktól kezdve a sokéves tapasztalattal rendelkező szakemberekig. Az MNB a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont üzemeltetésével is aktívan járul hozzá a hazai pénzügyi kultúra fejlesztéséhez.

Hergár Eszter, az MNB-EduLab ügyvezetője kifejtette: bármikor be lehet kapcsolódni a tanulásba, erre jó példa a Pénzmúzeum, ahol minden korosztály számára biztosított a fejlődés a pénzügyi edukáció terén. Az egyetemmel létrejött megállapodással kilépnek a múzeum falai közül és házhoz vihetik edukációs anyagaikat.

(MTI)