“Az eredményes munka ugyanis felelősséggel jár”- NKE díjátadó

Egyetem

Oktatók, kutatók és munkatársak vehettek át elismerést december 5-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Széchenyi Dísztermében. Az eseményen azokat díjazták, akik kiemelkedő és példaértékű munkájukkal öregbítik az NKE hírnevét.

„A közszolgálat nemes feladat, nem csupán egy foglalkozás, hanem elhivatottság az iránt, hogy a közösség javára cselekedjünk” – jelentette ki köszöntőjében Deli Gergely rektor, hangsúlyozva: az NKE büszke azokra, akik kiemelkedően teljesítettek és példát mutattak.

„Minden elismerés és cím egy-egy történet az elhivatottságról” – fogalmazott a rektor, kiemelve: ezek a történetek a közösség eredményeiről is tanúskodnak, mert a munka és a teljesítmény mindig együttműködésben, egymást támogatva valósulhat meg. Kifejtette: az elkötelezettséget, az áldozatkészséget és a tenni akarás értékét ünneplik a díjátadóval.

„Az eredményes munka ugyanis felelősséggel jár a munkatársaink, a vezetőink, a hivatásunk, a szakmánk, az egyetem és a köz iránt” – részletezte Deli Gergely arra biztatva a munkatársakat, hogy hivatástudatukkal mutassanak példát másoknak is.

Az ünnepségen Rektori Kitüntető Oklevelet vehetett át Imhof Viktória, a Pályázati és Projektmenedzsment Iroda munkatársa, Bazsó-Vigh Vivien, a Tudománystratégiai Iroda munkatársa, Konrád Ferenc László, az Üzemeltetési Iroda vezetője, Velkey György László, a Ludovika Collegium vezetője, Sorbán Kinga, az Eötvös József Kutatóközpont Információs Társadalom Kutatóintézetének tudományos segédmunkatársa, Czeczeli Vivien, az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar (ÁNTK) Közgazdaságtani és Nemzetközi Gazdaságtani Tanszékének adjunktusa, Rácz István, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Természettudományi Tanszékének adjunktusa, Kovács Sándor r. ezredes, a Rendészettudományi Kar (RTK) Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszékének mesteroktatója, illetve Patyik Ágota, a Víztudományi Kar Fejlesztési Osztályának vezetője.

Mestertanári címmel tüntették ki Acsai Györgyöt, az RTK Idegennyelvi és Szaknyelvi Lektorátusának nyelvtanárát.

Címzetes egyetemi docensi címet kapott Kovács Endre Miklós jogász, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság stratégiai igazgatója, Boross Zoltán r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság korábbi vezetője, Kovács Lajos ny. címzetes r. ezredes, Szűcs Bálint r. alezredes, valamint Nagy Edit, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség főtitkára.

A Professor Emeritus kitüntető címet viselheti ezentúl Egedy Gergely, az ÁNTK Kormányzástani és Közpolitikai Tanszékének egyetemi tanára, Kiss György Árpád, az NKE Közigazgatás-tudományi Doktori Iskolájának vezetője, Takács Albert, az ÁNTK Alkotmányjogi és Összehasonlító Közjogi Tanszékének egyetemi tanára, Tózsa István, az ÁNTK Közszervezési és Infotechnológiai Tanszékének oktatója, Vastag Gyula, az ÁNTK Közszervezési és Infotechnológiai Tanszékének oktatója, valamint Szendy István ezredes, a HHK Hadászati Tanszékének egyetemi tanára.

Professor Emerita címet kapott Dr. Balláné Füszter Erzsébet ny. r. ezredes, az RTK Krimináltechnikai Tanszékének oktatója.

Az NKE Aranyérme kitüntetésben részesült Keresztes Judit, az Oktatási és Tanulmányi Iroda szakreferense, illetve Cimer Zsolt, a Víztudományi Kar oktatási dékánhelyettese.

Az Egyetemért Emlékérmet Kukorelli István egyetemi tanár, az MTA doktora, korábbi alkotmánybíró vehette át.

 

Szöveg: Szabó Réka Zsuzsanna
Fotó: Szilágyi Dénes