Dupla diplomaosztó a GTK-n

Egyetem

Megalakulása óta először, a végzett hallgatók nagy száma miatt pedig rögtön két ünnepségen adott át diplomákat a Gazdaságtudományi Kar (GTK) pénteken.

A Debreceni Egyetem legfiatalabb, de legnagyobb hallgatói létszámmal rendelkező kara a Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar, valamint a Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kar egyesülésével jött létre tavaly nyáron. Ebben a tanévben több mint 1400 első éves diák kezdte meg tanulmányait a GTK valamelyik alap- vagy mesterszakán.

A pénteken délelőtti és délutáni diplomaosztó ünnepségen összesen 410 frissen végzett közgazdász, agrármérnökök, vidékfejlesztő- és gazdasági agrármérnökök, emberi erőforrás tanácsadó és sportszervező tette le esküjét.

– A mai gazdasági helyzetben nem csupán egy-egy munkaterület speciális követelményeinek kell megfelelni. A gazdaság kreatív, változásokra és változtatásokra kész, kritikusan gondolkodó, komplex probléma megoldásra alkalmas, rugalmas, új és új célokat megfogalmazó munkaerő iránt mutat keresletet. Biztonsággal állíthatom, hogy ebben a mi végzett hallgatóink, így Önök is, kiválóak – fogalmazott ünnepi beszédében Pető Károly dékán.

Az oklevelek átadása után több kitüntetést és díjat is átadtak a Gazdaságtudományi Kar legkiválóbb hallgatóinak.

unideb.hu