Visszavágna a DEAC az Egernek

Egyetem Sport

Szombaton az NB I/B kilencedik helyezettje látogat Debrecenbe. A hazaiak revánsot vennének az októberi vereségért.

Még október elején, a bajnokság nyitófordulójában találkoztak a debreceniek az Eger együttesével, s szenvedtek fájó, tíz pontos vereséget a hevesi megyeszékhelyen. Igaz, a találkozót megelőzően a hazaiak több felkészülési tornán is részt tudott venni, míg a DEAC-nak tulajdonképpen az a bajnoki mérkőzés volt a felkészülési mérkőzés is egyben. Ennek tükrében az „idény eleji forma”, amit ilyenkor oly sokan hangoztatnak, az hatványozottan igaz volt a debreceniek játékára.

Az egri meccs óta azonban történt egy, s más a csapatok háza táján: az Eger hullámzó teljesítményt produkálva 5 győzelem, 6 vereség birtokában a kilencedik helyen fordult az alapszakasz felénél, míg a DEAC – egy 10. fordulós salgótarjáni fiaskót leszámítva – csak győztesen hagyta el a játékteret, így az élről várhatja a folytatást.

Hogy sikerül-e visszavágni az októberi vereségért az szombaton délután 17 órától kiderül. A szintén listavezető U21-es csapatmérkőzése 19 órakor kezdődik!

A DEAC női csapata pénteken 17 órától Szegeden lép parkettre az amatőr női NB I-es bajnokságban. A hölgyek két győztes mérkőzéssel indították az évet, reméljük, hogy a harmadikkal térnek haza. A jó formában lévő lányok nagy lépést tennének az ötödik hely megszerzésért.

unideb.hu