Lehetőségek szigete az Educatio-n

Egyetem

Idén 15. alkalommal rendezik meg január 22-24. között az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amelynek állandó vendége a Debreceni Egyetem.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás az ország legjelentősebb felsőoktatási rendezvénye, ahol az ország számos egyeteme, főiskolája, nyelvvizsgaközpontja, szakképző intézményei és a felsőoktatásban fontos szerepet betöltő nagyvállalatok is képviseltetik magukat.

Természetesen a sorból nem maradhat ki a Debreceni Egyetem sem. Az intézmény a rendezvénytér szívében 36 négyzetméteres szigetstanddal várja az érdeklődőket.

A január 22-én kezdődött három napos rendezvényen több, mint harminc debreceni hallgató szolgált információval a Debreceni Egyetem tizennégy karán található szakokról, szakirányokról, gyakorlati és elhelyezkedési lehetőségekről, a gazdag kulturális életről, valamint minden másról, amit a debreceni egyetemi élettel kapcsolatban tudni érdemes.

A debreceni standnál folyamatos az érdeklődés, hiszen a mindig bővülő oktatási kínálat, a kiemelkedő tudományos tevékenység, a piacképes diploma és európai egyik legszebb campusának híre megelőzte a csapatot.

– A beiskolázás érdekében a Debreceni Egyetem sok rendezvényt szervez, minél több alkalmat felhasznál arra, hogy megmutassa magát. Minden tanév első ilyen nagy rendezvénye a DExpo, ami idén látogatói rekordot döntött, ezen kívül a karok sokszor prezentálják magukat külön rendezvényeiken (TTK Karnevál) és országos roadshow-kon. A tavalyi Educatio Kiállításon felállított standunkhoz képest idén kétszer akkora területen képviseljük egyetemünket, ami méltó az ország legnagyobb felsőoktatási intézményéhez – mondta a rendezvényen Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

A továbbtanulni-vágyóknak ez egy nagyon nehéz időszak, hiszen életre szóló elhatározásokat hoznak a következő hetekben. A rendezvény és a debreceni csapat célja is az, hogy megkönnyítsék ezt a döntést.

– Büszkék vagyunk arra, hogy mi képviselhetjük egyetemünket ezen a rangos rendezvényen. Felkészülten érkeztünk és nagyon örülünk, hogy ilyen sokan érdeklődnek alma materünk iránt. A DE részvételét mindig is fontosnak tartottuk ezen a szakkiállításon, hiszen ilyenkor lehetőségünk van a fővárosi és a dunántúli fiatalokat is elérni – fogalmazott Molnár Dániel, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának kabinetfőnöke.

A szervezők idén is több mint 30 ezer látogatót várnak a három napos programra. Reméljük, sokukkal találkozunk szeptemberben Debrecenben.

unideb.hu