Körösi Csoma expedícóról szervez előadást a Pannon Egyetem

Körösi Csoma expedícióról szervez előadást a Pannon Egyetem

„Kőrösi Csoma Sándor útján két keréken” – ezzel a címmel kerül sor a „The Free English Club” idei első foglalkozására, melyen Zichó Viktor ökológiai mérnök elképesztő biciklis kalandjairól hallhatnak angol nyelvű beszámolót az érdeklődők a Zalaegerszegi Egyetemi Központban. Tolmács biztosított, így angol nyelvtudás nem szükséges.

Több milliárd forintos épületenergetikai korszerűsítés zajlik a veszprémi Pannon Egyetemen

Energetikai korszerűsítést végeznek a Pannon Egyetem épületein: a 7,1 milliárd forintos beruházás keretében szigetelik és a fűtésrendszerét is megújítják – tájékoztatta kedden az MTI-t az intézmény műszaki igazgatója.

Fennállásának 75. évfordulóját ünnepelte a Pannon Egyetem

Fennállásának 75. évfordulóját ünnepelte a Pannon Egyetem

Idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját a Pannon Egyetem, ez alkalomból nyílt kiállítás az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban a Veszprém Megyei Helyismereti Gyűjtemény anyagából. Bár a kiállítás izgalmas kép- és dokumentum anyaga a kezdeti évekre fókuszál, Dr. Gelencsér András, az intézmény rektora köszöntőjében nem csak a múltidézésre fókuszált.

Csillag Zsolt kancellár: nagyon eredményes 2023-as évet zárt a Pannon Egyetem

Probléma nélkül ment végbe az egyetemi modellváltás Veszprémben, de hogy mit jelent ez pontosan, azt már kevesen ismerik mélységében. Erről is szó esett a Vehir.hu interjújában, ahol Csillag Zsolttal, az idén 75 éves Pannon Egyetem kancellárjával beszélgettek. Hogyan változott a magyar felsőoktatás az elmúlt évtizedekben, mik voltak akkor és mik ma a kihívások? Hogyan reagált […]

Nők a tudományban kiválósági díjra lehet pályázni

A Magyar Tudományos Akadémia, a Nature-díjas Nők a Tudományban Egyesület és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága védnökségével idén is meghirdeti a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat földtudományok területen, illetve kutató orvosok, biológusok vagy egyéb határterületen dolgozó kutatók részére. 

Évértékelő beszédet tartott Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora

Évértékelő beszédet tartott a Pannon Egyetem rektora

A 2023-as esztendő kapcsán a Pannon Egyetem rektora, Gelencsér András számos eredményről beszámolt, melyek hallgatói létszámuk emelkedésében, az egyetem hazai és nemzetközi megítélésében jól tükröződnek. Eredményesen folytatódtak kutatás-fejlesztési programjaik, a fenntarthatóság terén végzett projektjeik, aktív közreműködői voltak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program rendezvényeinek. 

Hároméves stratégiai keretszerződést kötött a Mol és a Pannon Egyetem

Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá a Mol és a Pannon Egyetem, amelynek célja, hogy folyamatos utánpótlást biztosítson az energiaipar számára és támogassa a körforgásos gazdasághoz kapcsolódó kutatás-fejlesztési tevékenységet – közölte a Mol kedden az MTI-vel.