Koncz Gábor Orbán Viktor

Koncz Gábor: “Szeretem az egyenes, bátor embereket, és Orbán Viktor ilyen”

Bulvár

A miniszterelnök iránti egyre fokozódó rajongásáról is beszélt a Blikknek Koncz Gábor, színművész, aki július 8-án 86 éves lesz.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész az interjúban mesélt nélkülözésekkel teli gyerekkoráról, elárulta, hogy egy Fellini-film miatt csapták ki a mezőkövesdi gimnáziumból, továbbá azt is megtudhattuk, hogy zugpecázás utáni balhé kapcsán három napot ült a dutyiban.

A színészlegenda nála 35 éve fiatalabb feleségével, Katával él együtt, és mint elmondta, három korábbi partnerére tudja azt mondani, hogy ő volt az igazi. Sokat kapott a nőktől, szereti is őket.

Koncz Gábor úgy véli, Várkonyi Zoltánnak, Fábri Zoltánnak és Ádám Ottónak köszönhet a legtöbbet, példaképe pedig Páger Antal volt. Páger egyébként gyakorlatilag Koncz Gábor karjai között halt meg.

Az aktuálpolitikára ráfordulva érkezett a kérdés, amire mindenki kíváncsi: töretlen-e még a rajongása Orbán Viktor iránt, továbbra is ugyanezt gondolja-e a művész a miniszterelnökről.

“Sőt, egyre inkább ezt gondolom! A Színművészetin olyanokat nem nevelnek, akik ütnek vagy állják az ütéseket, hanem csak lesik a verekedést. Nem szeretem azt a mammut világot, a beteges ideológiákat, ugyanakkor szeretem az egyenes, bátor embereket, és Orbán Viktor ilyen. Folyamatos harcra készteti az élet, és ő felelősséggel vezeti ezt az országot. Büszke vagyok rá, hogy ismerem, és arra is, hogy szeret engem. Az unokáimat is erre neveltem: hazafiasságra, tisztességre. Nem haragszom azokra a kollégákra, akik másként gondolkodnak, de elfogadni nem tudom őket. Más világból jönnek. És majd a Jóisten eldönti, ki áll a jó oldalon”

vallott érzelmeiről Koncz Gábor.