Kötéltánc villám-performansz lesz Debrecenben, a Csapó utcán

Kötéltánc villám-performansz lesz Debrecenben, a Csapó utcán

Kultúra

A Szatmárnémeti Északi Színház szombati, május 13-ai Raszputyin előadása előtt felvezető beszélgetésre invitálják a nézőket 16 óra 30 perctől a Csokonai Fórum előcsarnokába. Sardar Tagirovsky rendezővel Ráckevei Anna színművész beszélget az előadásról, a közönség soraiban jelen lesz Dr. Bertha Csilla és Donald E. Morse, a Debreceni Egyetem oktatói, akik a darab angol nyelvű fordítását készítették.

Szombaton Debrecenbe is megérkezik a kötéltánc villám-performansz az értékmentés jegyében

A Fővárosi Nagycirkusz húsz helyszínen, kötéltánc villám-performanszokkal emeli a 10. Színházi Olimpia eseményeit. Május 13-án 17 óra 30 perctől a Csokonai Fórum előtt láthatják az Átmentem című produkciót. Tizenöt percre megáll majd a gyalogosforgalom a Csokonai Fórum előtt, hogy a Raszputyin című előadásra érkezők és a járókelők megnézhessék a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia növendékét, aki vékony drótkötélen egyensúlyoz majd a Csapó utcán. A Fővárosi Nagycirkusz a 10. Színházi Olimpia szervezésében létrejött rövid cirkuszművészeti produkciókkal az értékek átmentésére és megőrzésére hívja fel a figyelmet.

A performansz után 18 órától kezdődik a Raszputyin a szatmárnémetiek előadásában a Latinovits teremben, az Orfeumban pedig a Kimondhatatlan című részvételi színházi előadás két lány történetén keresztül mutatja meg, mi történik, ha a manipulálás, a folyamatos kritizálás, a szeretetmegvonás, a lealacsonyító beszédmód egy családban mindennapossá válik. Romankovics Eda elgondolkodtató történetének rendezője Madák Zsuzsanna, szereplői: Wessely Zsófia, Nagy Kíra és Gemza Melinda.