Kósa Lajos és Vitányi István

Közel 2 millió forintot költhetett már idén üzemanyagra két hajdú-bihari fideszes, Kósa Lajos és Vitányi István

Helyi hírek

A 119 országgyűlési képviselő idén július 31-ig 126 millió forintot költött üzemanyagra. A dobogó első három helyén kormánypárti politikusok állnak.

Népszava adatigényléséből kiderült, hogy július 31-ig több mint 126 millió forintot költöttek üzemanyagra közpénzből a parlamenti képviselők. Ez idő alatt 119 képviselő használta üzemanyagkártyáját. Ebből 44 ellenzéki, és 75 kormánypárti politikus volt.

A csúcstartó több mint 2,7 millió forintot költött, ő a fideszes Hörcsik Richárd. Igaz, a honatya a Budapesttől távol eső Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője. Már 2023-ban is ő volt a csúcstartó, akkor 4,8 millió forintot költött.

A második helyen Bánki Erik áll közel 2,4 millióval. Nála külön érdekes, hogy idén hét hónap alatt többet költött üzemanyagra, mint tavaly egész évben.

A harmadik és a negyedik helyezett két hajdú-bihari fideszes képviselő, Kósa Lajos és Vitányi István. Mindkét politikus közel 2 milliós üzemanyag-ráfordításnál járhat már, de mint láthatjuk a 2023-s összevetéssel, nem szokatlan ez tőlük:

Politikusok benzinköltése
Grafika: Népszava

Az ellenzéki képviselők összesen 37,2, a kormpánypártiak pedig 89,1 milliót költöttek üzemanyagkártyáikról. Az első tíz helyen a kormánypárti képviselői végeztek.

Így hergeltek idén Bejglium fővárosa ellen Hajdú-Bihar megye fideszes politikusai – válogatás