Jancsó Miklós kollégium Szeged. Fotó: Bobkó Anna, SZTE

A Debreceni Egyetem 15 kollégiuma várja az elsőéveseket

Egyetem
Négy város, 1250 férőhely – a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatói augusztus 14-ig jelentkezhetnek a kollégiumokba. Debrecenben 12, Szolnokon, Nyíregyházán és Hajdúböszörményben pedig egy-egy korszerű diákszállást kínál az intézmény a gólyáknak.

A felvételi ponthatárok kihirdetése után újabb izgalmas időszak kezdődik a Debreceni Egyetemre (DE) felvett hallgatók számára. Az intézmény kollégiumai az albérletekhez képest kedvezőbb áron kínálnak szállást a diákoknak. A Debreceni Egyetem az összesen 4943 kollégiumi férőhely egynegyedét tartja fent az elsősöknek.

A kollégiumi jelentkezési lapot a hallgatók a kollegiumok.unideb.hu oldalon, a Kollégiumi felvételi és szociális ügyek menüpont Online jelentkezés alpontjában érhetik el, az oldalra a bejelentkezéshez szükséges a NEPTUN felhasználó név és jelszó megadása. A kitöltött és aláírt kérelmeket a szükséges igazolásokkal együtt augusztus 14-ig kell a jelentkezőknek postára adniuk

– mondta a hirek.unideb.hu-nak Csiszár Imre, a DE Egyetemi Kollégiumi Igazgatóság vezetője, aki hozzátette, a hiányos jelentkezési lapokat kizárólag méltányossági kérelem alapján, másodfokon tudják figyelembe venni.

Csiszár Imre azt is hangsúlyozta: a kollégiumi és diákotthoni felvételi eljárással egyszerre, azonos kérőlapon lehet igényelni a rendszeres szociális ösztöndíjat is. Aki rendszeres szociális ösztöndíjat igényel, függetlenül attól, hogy jelentkezik-e kollégiumba vagy sem, a jelenlegi pályázati kiírásban kell, hogy leadja a kérelmét.