https://debreceninap.hu/kultura/2022/10/26/elhunyt-tompa-klara-szinmuvesz/

Több mint koncertélmény: a Csokonai Nemzeti Színház a Campus Fesztiválon

Kultúra

Ha a Campus Fesztiválról beszélünk, mindenkinek a rengeteg zenei program, a számtalan színpadon fellépő előadó jut eszébe. De a Campus nem csak ennyi. Évről évre egyre színesebb programokkal készülnek, nem csak a felnőtt korosztály számára.

Évek óta nagy népszerűségnek örvend a Job Street, amely a belépés után fogadja a látogatókat. Idén sem volt ez másként; minden cég különböző játékaival és nyereményeivel próbálta magához csalogatni az érdeklődőket. Hasonló koncepcióra épül az Egyetem Tér is, ahol a Debreceni Egyetem karai játékos formában mutatkoztak be kicsiknek és nagyoknak. A gyerekek kedvenc területe a fesztiválon a Campus Art Placc és Civil Agóra Programtér, ahol számtalan játék és színes program várta őket. A szervezők a gyerekek mellett a felnőttekre is figyeltek; számukra beszélgetésekkel és alkoholos italkóstolással készültek.

Változó televíziózás: beszélgetés Rózsa Györggyel a Campus Fesztiválon

Csokonai Nemzeti Színház a Campuson

Nagy meglepetésként idén a Csokonai Nemzeti Színház is részt vett a Campus Fesztiválon. Aki nem ismeri a terepet, kicsit keresgélhette őket, a Víztoronyban lévő H2O AMBIENT CHILL teremben várták az érdeklődőket, ami habár eldugott, de klímával felszerelt helyiség.

A társulat a fesztivál három napjára különböző programokkal készült. A csütörtöki napon az Orfeum hangulat! – Élménytáncra és zenés kikapcsolódásra hív a Csokonai Nemzeti Színház – című programon vehettek részt a látogatók.

Nekünk a pénteki és szombati nap előadásait sikerült megnéznünk. Bevalljuk, nem tudatosan kerestük ezt a programot, először a hangos nevetés vonzott be minket, amit a mosdóra várva hallottunk. Eszméletlen jókor sikerült belecsöppennünk az előadásba; a pénteki napon az Ugorj be! – Improvizatív szituációs játékkal készültek a Csokonai Nemzeti Színház színművészei. Az alapfelállásban nem maradhatott el, hogy egy fesztiválon vagyunk, és ebből kiindulva indultak el a különböző Beugróhoz hasonló szituációs játékok.

A szombati napon már célzottan kerestük a Csokonai Színház előadását, ahol a társulat zenekarának koncertjét hallgattuk meg, Örömzenélünk! címmel. Nem volt meglepő, hogy jó hangjuk van a színészeknek, de féltünk, hogy nagy lesz a kavalkád a stílusokban és hangzásokban a koncerten, ami így is volt, de ez nem vette el a kedvünket, mert szuper hangulatot hozott a társulat. Itt sem maradhattak el a szokásos poénok, amelyekkel minden nap találkozhat egy színész, mert ugye alap, hogy egy verset bármikor el tud szavalni egy színész, helyzettől függetlenül.

A koncert végén megemlékeztek a nemrégiben, 48 évesen elhunyt színésznőről, Tompa Kláráról egy szám erejéig, elénekelték a Viszlek haza című slágert. Tompa Klára színészi munkássága és személyisége mindannyiuknak nagyon fog hiányozni.

Reméljük, hasonló programmal jövőre is találkozhatunk a Campus Fesztiválon. Nem bánnánk, ha nem kellene egy évet várnunk a Csokonai Nemzeti Színház Beugró stílusú estjére vagy koncertjére.