TrioHarmony koncert Debrecenben

Karakteres keddek Debrecenben: a TrioHarmony hűsítő produkciója felüdülést hozott a kánikulában

Helyi hírek Kultúra

Két nagy sikerű est után harmadjára is benépesült a Nagytemplom melletti Emlékkert. A Karakteres keddek néven életre hívott debreceni zenés programsorozat legutóbbi állomásán a debreceni TrioHarmony együttes lépett fel. A kisebbek a koncert alatt ezúttal is origamizhattak.

A különleges összeállítású TrioHarmony 2015-ben alakult meg, két vonós mellett egy fafúvós hangszer is szerepel előadásaikon. Koncertjeiken a barokk, klasszikus repertoár mellett opera- és operett-átiratokat, filmzenéket, valamint napjaink slágereit is megszólaltatják a nagyérdeműnek.

A trió mindhárom tagja Majorosné Tóth Eleonóra (fuvola), Nagyné Katócz Zsuzsanna (hegedű) és Tornyainé Halmai Ágnes (cselló) magasan képzett klasszikus zenész, illetve hangszeres zenetanár. Hangulatos aláfestő zenét is tudnak prezentálni, de speciális, gyerekekhez és családi rendezvényekhez kötődő zenés foglalkozásokat is tartanak, az ő nevükhöz fűzödik a pocakkoncert és zenebölcsi is.

Az időjárás szerencsére már nem volt olyan szaharai, így jobban esett a helyszínen a tervezett két órás koncertet végighallgatni egy-egy üveg frissítővel. Az együttes tagjai elmondásuk szerint igyekeztek úgy játszani a zenedarabokat, hogy a tempójuk és a lendületük váltakozó legyen, mint ahogy a jelenlévők pulzusa is a helyszínen. Elhangzott Verdi Traviátájából és Rigolettójából valamint Lehár Ferenc Vígözvegy című operájából is egy-egy részlet, de a világhírű argentin zeneszerző, Astor Piazzola tollából az Asszony illata című film nagysikerű betétdalát is megszólaltatták a két órás koncertjük első felében. Kis szünet után ragtime zenéket, valamint a filmzenék világát is megelevenítették Leonard Bernstein West Side Story-jának, valamint a Meseautó közismert dallamaival.

A következő alkalom július 30-án lesz, ekkor a DUAE PRO UNA gitárkoncertjét hallhatjuk.

– Faragó László –