Szeged, időjárás, nyár, meleg, kánikula, hőség, légkondi, panel

Szeged élen jár a klimatizált lakásokkal

Helyi hírek

Magyarországon a megyei jogú városok közül Szegeden a legnagyobb a légkondicionált lakások aránya (46 százalék), így elmondható, hogy majdnem minden második lakásban van klíma, derül ki a Telex cikkéből, ahol térképre is vitték az ország településeinek arányszámait – írta meg a szegeder.hu.

A becslések szerint a bolygó lakosságának 35 százalékának klimatizált az otthona, ehhez képest Magyarország átlag alatti szintet hoz, a 2022-es népszámlálás alapján a lakások 27,6 százalékában volt csak légkondi. A 4 millió lakásból tehát 1 millió felett van a klimatizált otthonok száma.

A megyei jogú városok közül Szegeden vannak a legnagyobb arányban klimatizálva a lakások, itt az arány 46 százalékos. Győrben ez az arány csak 31 százalék, Miskolcon pedig 19 százalék. Budapesten 37,4 százalék, de a különböző kerületek között nagyok a különbségek.

Borsod és Heves vármegye északi részén, Nógrád vármegyében vagy Baranya és Somogy vármegyék határtérségében rendkívül alacsony a klímás ingatlanok aránya.

A leginkább klimatizált település az országban Halásztelek, ahol az ingatlanok több mint a fele van légkondival felszerelve. A térképet a Telex cikkében lehet böngészgetni.

(szegeder.hu, telex.hu)

Fotó: Frank Yvette