Magyar Péter Kijevbe utazik

Európa

Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy holnap Kijevbe utazik, ahol orosz rakétatámadás ért egy gyermekkórházat hétfőn reggel. 

“Holnap hajnalban a TISZA Párt és a magyar emberek képviseletében Kijevbe utazom. Apaként nem tehetek másként. A tegnapi szörnyű orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen mindenkit megdöbbentett. Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre” – kezdte posztját a politikus.

Véleménye szerint a magyar emberek, jobb- és baloldaliak egyaránt elutasítják az erőszakot és a háborút. Szolidárisak, illetve a gyermekek egészsége és a biztonsága a legfontosabb a számukra. Ezért rendkívüli humanitárius akciót szervez.

“A Medspot Alapítvány segítségével jelentős mennyiségű egészségügyi és orvosi eszközt juttatunk el a legjobban rászoruló helyi kórházaknak. A magam nevében, magánszemélyként 1 millió forintot ajánlok fel az Alapítványnak. Ha szeretnétek csatlakozni az akcióhoz, akkor kérem, hogy ma délután 17.00 óráig hozzatok kötszereket, bébiételeket, vitaminokat, gyerekvitaminokat, vérnyomásmérőket, vércukormérőket, pelenkát, konzerveket, tésztát vagy rizst a Medspot Alapítvány székhelyére (1126. Budapest, Derkovits utca 10). Továbbá átutalással is segíthetitek a háború legkiszolgáltatottabb áldozatait, a gyerekeket. Az összegyűlt forrásokból az Alapítvány gyógyszereket és egészségügyi eszközöket juttat el a kórházaknak” – írta Magyar Péter a Facebookon.

Mint ismertette: közvetlen utalásra a MedSpot Alapítvány bankszámlaszámán keresztül van lehetőség, melynek száma: 16200010-10068182

Azok, akik utalni szeretnének, a közlemény rovatba a politikus azt kérte, hogy írják be megjegyzésként: “adományozás – TISZA”, valamint írjanak oda egy e-mail címet is, ha szeretnék, hogy kapcsolatba lépjen velük az Alapítvány.

“ Aki egy életet megment, az az egész világot menti meg” – zárta gondolatait.

(Magyar Péter hivatalos Facebook-oldala)

Fotó: Twitter