Sikeresnek tűnik Orbán Viktor békemissziója: gyermekkórházat talált el egy rakéta Kijevben

Ország

Alig néhány nappal a magyar miniszterelnök kijevi és moszkvai békemissziója után Oroszország hiperszonikus rakétákkal támadta az ukrán fővárost. Találat érte az ország legnagyobb gyermekkórházát is – írja az Euronews.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester szerint 16 sérültje van a kórházat ért rakétatalálatnak, közülük heten gyerekek. A mentőalakulatok kutatnak a romok között esetleges további áldozatok és túlélők után. A kórházépület egy része összedőlt, az intenzív osztály, műtők és onkológiai részleg is károkat szenvedett. A támadás miatt a betegeket ki kellett menekíteni az épületből, és el kellett rendelni a kórház ideiglenes bezárását.

Fotók: Twitter

Az ukrán légvédelem által lelőtt orosz rakéták roncsai több tüzet is okoztak az ukrán fővárosban. Ukrajna-szerte összesen 36 halálos áldozatot és több mint 145 sebesültet szedett az orosz légtámadás, amelyet Vitalij Klicsko kijevi polgármester a két éve zajló háború egyik legsúlyosabb ilyen támadásának nevezett. Hat nagyváros ellen intéztett összehangolt támadást Oroszország.

Volodimir Zelenszkij elnök bejelentette, kérni fogja, hogy üljön össze az ENSZ Biztonsági Tanácsa a gyermekkórházat ért támadás miatt.

Az ENSZ főtitkára közleményben ítélte el, hogy Oroszország ismét civil célpontokat bombázott.

 

Orbán Viktor békehaknijának állomásai:

Kreml: nagyra értékeljük Orbán Viktor békéért tett erőfeszítéseit

Orbán Viktor Kínába érkezett

Orbán Viktor megköszönte Putyinnak, hogy “ilyen nehéz körülmények között” is fogadja