bmw gyár

Tényleg a debreceni BMW-gyár melletti szántóföldre építik az új Közlekedési Múzeumot

Helyi hírek

Évi 350 ezer látogatót várnak majd a debreceni BMW-gyár mellett, 6,5 hektár szántóföldre épülő Közlekedési Múzeumba – olvasható a pályázat hirdetményéből.

A nyílt, titkos, egyfordulós pályázat első három helyezettjének díjazására összesen 94,8 millió forintot különített el a szaktárca, amelynek részeként minimum 3, maximum 25 millió forintot fizetnek majd a legjobbnak talált pályázatokért.

A részleteket azután tették közzé, hogy a Népszava a lap szerkesztőségéhez eljutott információk alapján megírta, összesen 14 ezer négyzetméteres múzeumot tervez a Lázár János vezette minisztérium a Debrecen külterületén fekvő autópálya-lehajtó mellett található, jelenleg csak autóval megközelíthető szántóföldre, a beruházáshoz pedig összesen 6,5 hektárnyi területet használnának fel – írja a Telex.

Amint az a hirdetményből kiderül, az ÉKM olyan jövőbe mutató, az innováció számára inspiráló hátteret nyújtó épületre vagy épületegyüttesre vonatkozóan vár szakmai javaslatokat, amely a legmagasabb színvonalon képes kiszolgálni az előírt funkciókat és teljesíteni az értékelési szempontokat.

A pályázat kiírója évi 350 ezer látogatóra számít az új debreceni Közlekedési Múzeumban, ahol olyan kiállítást szeretnének megvalósítani, ami „a világ legújabb technikai, műszaki és természettudományi múzeumainak színvonalát célozza meg”.