Csütörtökön és pénteken is katonazenekarok masíroztak a Piac utcán

Helyi hírek

Az első nap őrülete után egyedi módon folytatódott a XXII. Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál, miután csütörtökön és pénteken is a Csonkatemplomtól masíroztak a fellépő zenekarok, így többek között az osztrák, lengyel, horvát és a holland zenekar is vonult amolyan bemelegítő jelleggel a Piac utcán miközben zenéltek is az utca emberének is.

Ezt követően az osztrákok kitettek magukért a számukra kapott 40 percben, ami után a népes közönség vastapssal jutalmazta őket. Különösen megható volt hallgatn a Rocky betétdalának számító Eye of the tigert vagy éppen Frank Sinatra-My Way című dalának feldolgozását majd a lengyel barátaink, a lubliniak is kezdésként igencsak magasra tették azt a bizonyos lécet a Csillagok Háborújának betétdalával többek között, de a horvátok és a hollandok is okoztak jó néhány örömteli percet az általuk eljátszott melódiákkal. 

Pénteken a románok, olaszok, egyiptomiak, törökök és a nyitónapon már megcsodált csehek és szlovákok is ünnepélyesen vonultak a Kossuth térre és egészen majdnem este kilenc óra magasságában hagyták csak abba a zenélést.Kétségtelenül az egyiptomiak fellépő dressze volt a leglátványosabb a pénteki nap, hiszen fáraóknak öltöztek be és nagy meglepetésre a “Föl föl vitézek” című magyar dalt játszották a debreceniek nagy örömére. 

Szombaton ellenben Honvédségi élménytér lesz a Kossuth téren többek között harci járművek bemutatója, Gripen szimulátor és ügyességi és tájékozódási verseny és lézeres lövészet is lesz a gyerekeknek, majd az egész fesztivál megkoronázásaként gálaünnepség lesz a fellépő zenekarokkal a főszerepben, amely egy hamisíthatatlan szakalaki bemutatóval és Gripen áthúzással lesz minél látványosabb.

– Faragó László –