ételfutár, Wolt, kerékpár

Vádat emeltek egy ételfutárként dolgozó férfival szemben, aki megütött egy autóst Szegeden

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az ételfutárként dolgozó férfival szemben, aki idén tavasszal Szegeden egy közlekedési szituációban úgy felidegesítette magát, hogy megütött egy másik sofőrt.

A vádirat szerint a vádlott 2024. április 9-én délelőtt, Szegeden végzett ételkiszállítást autójával. Egy kereszteződésben azonban nem tudott elhaladni, mivel a sértett ott leállított kocsijában, nyitott ajtó mellett a vezetőülésen telefonált. Mikor a vádlott lehúzott ablakon át kiszólt neki, hogy nem lehet elférni, a sértett csak a kezével jelezte, hogy szerinte el tud menni, és szólt is, hogy „haladjon csak tovább”. A vádlott ekkor sikeresen tovább manőverezett, azonban miután a közeli címre kiszállította az ételt, visszafordult. A még mindig az autójában telefonáló sértettel hangos szóváltásba keveredett, majd az autóból kiszálló férfit két alkalommal, ököllel, az arcán megütötte. Ezután a vádlott visszaült a járművébe, és elhajtott.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség a vádlottat garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolja. A terhelt bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség)

Fotó: Frank Yvette