“Ha Orbán csak tizedannyira úgy szeretne bennünket, mint a focit, nem kellene éheznünk!” – beszámoló a debreceni ételosztásról

Helyi hírek

170 főnek osztott töltött káposztát, friss kenyeret és péksüteményt Debrecenben a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete. Egy helyi család jóvoltából minden gyermek pizzát is majszolhatott, és nem maradt el számukra a csoki sem. 

Az egyesület beszámolója

Ahogyan mindig, szóba elegyedtünk a sorban állókkal. Oldalakat írhatnánk a panaszaikról, de minek tennénk? Úgysem érdekel senkit, és még megvádolnának bennünket, hogy „politizálunk”. Pedig “csak” egy fontos társadalmi kérdésben próbáljuk a szegények hangját felerősíteni. Sajnos nem sok sikerrel; hiszen a debreceni szegények száma is egyre növekszik, mind többen szorulnak a civilek segítségére. Sokan panaszkodtak a kicsi nyugdíjra, amelyből így hónap végére már egy fillér sem marad. Egy idős néni szerint érzéketlen a kormány, a milliárdosokat nem érdeklik a szegények. “Pedig mi is magyar emberek vagyunk, és még keresztények is”–tette hozzá keserűen. “Miért nem véd meg bennünket a Fidesz-kormány”-kérdezte.

“Tudja, kedveském, ha Orbán csak tizedannyira úgy szeretne bennünket, mint a focit, nem kellene éheznünk!”

– mondta a mellette álló 80 év körüli hölgy. 

Többször leírtuk már, hogy a szegénység, a nyomor már a mindennapjaink része, nem lehet úgy tenni, hogy nincs. Azt tapasztaljuk, hogy a társadalom peremén, kirekesztetten élők száma egyre nő, mind többen vannak, akiknek az élet a mindennapi küzdelemről szól a betevő kenyérért.

Mi, debreceni civilek ennyit tehetünk. Tudjuk, nem váltjuk meg a világot, nem vagyunk képesek a nélkülözést megszüntetni. Egy csepp a tengerben, amit teszünk. Szeretnénk, ha mind többen csatlakoznának hozzánk, és legalább a nagyobb településeken megszerveződnének a rendszeresen ételt osztó csoportok. Mert a sok kis cseppből, akár tenger is lehet/ne/. 

A mai ételosztáson is köszöntöttünk születésnapján egy 9 éves kisfiút. Hála egyik csoporttársunknak, az ajándék mellé még tortát is kapott. Fülig ért a fiúcska szája, ragyogott a szeme az az örömtől, a boldogságtól. Már ezért megérte. 

Tisztelettel köszönjük mindenkinek a támogatását. Külön köszönjük a debreceni pékség segítségét, illetve annak a debreceni hölgynek a felajánlását, aki minden hónapban a térre hozza ajándékát a gyermekeknek. Köszönjük annak a debreceni családnak a támogatását, akik pizzát hoztak a gyermekeknek. Hálásak vagyunk csoporttársunknak, aki a tortát sütötte. Örülünk, hogy egyre többen adományoznak az egyesületnek.Hálásak vagyunk az Ausztráliából érkezett pénzbeli felajánlásért, de mindenkinek köszönjük, aki bármilyen módon támogat bennünket. 

 Az egyesület legközelebb 2024. július 28-án várja vendégeit meleg ebéddel, szeretettel.

Tisztelettel várjuk az adományokat az ételosztásra:

>>Várjuk a debreceni lakosok adományait is, elsősorban TARTÓS Élelmiszert –korlátlan mennyiségben—,gyümölcsöt, burgonyát, almát, olajat, tisztítószereket, gyermekjátékokat, könyveket, édességet;

>>Várunk a gyermekeknek számítógépet, laptopot;

>>Várjuk debreceni éttermek, pékségek, élelmiszerüzletek, felajánlásait,

Külön is kérjük Debrecen tehetős polgárait, vállalkozásait, segítsenek abban, hogy minden éhezőnek tudjunk legalább egy tál ételt adni! Igazán keresztényi szeretet önzetlenül adni, s nem várni érte semmit.

Egy jó és nemes ügyben kérjük a támogatásukat. Aki szeretne segíteni, támogatást adni, az alábbi telefonszámon jelezheti:

mobil (a hét minden napján): +36 30 9841 963

Átutalással:

Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma:

Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802

A közleménybe kérjük beírni: ételosztás, 2024

További információk a +36 30 9841 963 mobilszámon kaphatók.

– Tukoráné Kádár Ibolya, az egyesület vezetője –