Mórahalom, Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, strand, fürdő, nyár

Nagyot nőttek a Szeged környéki fürdőbelépők árai – mutatjuk, melyikben, mit kínálnak a pénzünkért – képgaléria

Helyi hírek

Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, beköszöntött a kánikula, a nap perzselésbe kezdett és az UV-sugárzás is egyre extrémebb. A legjobb ilyenkor egy hűsítő fagylalt vagy egy hideg sör, esetleg koktél társaságában, víz közelben elütni az időt. Mutatjuk, mit kínálnak a környékbeli fürdők.

Csúszdapark, kültéri és beltéri medencék, szauna, különböző kényeztető szolgáltatások, na meg persze lángos, fagyi, sör, koktélok, hétvégente pedig partyk – ez jellemző szinte az összes környékbeli fürdőre, ahol ugyan a belépőjegyárak nagyot nőttek, egy párnak vagy egy három, négytagú családnak zsebbe kell nyúlnia ahhoz, hogy jól érezze magát, mégis olcsóbb, mint leugrani egy hétvégére a Balatonra…

És ugye, minek is utaznánk annyit, ha Mórahalmon, Hódmezővásárhelyen vagy épp Makón is ki tudunk kapcsolódni?

A 60. születésnapját ünneplő Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben elsőként vette kezdetét a szezon

Az egyik legismertebb és legközkedveltebb környékbeli fürdő kétségkívül a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő. Nem csak a Csongrád megyében élők, de a vajdaságiak is nagyon szeretik. A komplexum kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes, mindenki megtalálja a kedvére való kültéri és beltéri medencét, amlyek különböző funkciókat látnak el, illetve több napozó területtel is rendelkezik.

A fürdő vezetője nemrég arra a kérdésünkre, hogy mennyivel nőtt a belépőjegyek ára 2024-ben, a következő választ adta:

„A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben 2024. február 01.-től változtak az árak. Az árváltozás (növekedés) mértéke 5-7%, és több jegytípust is érint. Egyelőre úgy tervezünk, hogy a 2024. év további részében nem emelünk árat” – ismertette Farkas Gábor.

A látogatók többféle jegytípus közül választhatnak, ezekről ide kattintva tájékozódhatnak.

A hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda a környék egyik legolcsóbb fürdője

A vásárhelyi fürdő egyik előnye, hogy a többihez képest olcsó, a másik, hogy nemcsak a kikapcsolódni vágyók, hanem a sportolni óhajtók is örömüket lelhetik benne, ugyanis az élmény-, és gyógymedencék mellett, sportmedencék is vannak és még egy konditerem is megtalálható a komplexumban.

A belépőjegyárak azonban itt is nőttek, mégsem kerülnek olyan sokba, mint a többi helyen.

„Az áraink 2024.01.01-től emelkedtek, átlagosan 13-%-kal” – válaszolta kérdésünkre Bereczky Bence, a Hód-Fürdő Kft. műszakvezetője.

A látogatók itt is többféle jegytípus közül választhatnak, ezekről ide kattintva tájékozódhatnak.

A Makói Hagymatikum Fürdő is igen közkedvelt

A megújult Makói Hagymatikum is várja a hűsölni vágyókat. Itt is több kültéri és beltéri, csúszdaparkkal ellátott medence található. A környéken élőkön túl, a Romániából érkezőknek is ez az egyik kedvenc helye. Az alapszolgáltatásokon felül, több kényeztető szolgáltatás is igénybe vehető.

A fürdő kérdésünkre, hogy mennyivel nőttek a belépőjegyárak, nem válaszolt, ám az jól látszik, hogy a Makói Hagymatikum valamennyivel drágább, mint a mórahalmi vagy hódmezővásárhelyi fürdő.

Természetesen itt is többféle jegytípust különböztethetünk meg. Részletek itt.

Pósa Tamara

Fotó: Frank Yvette/Makói Hagymatikum hivatalos Facebook-oldala