Varga Barnabás. Eb. Foci. Szoboszlai Dominik.

4,1 milliárd forintot keresett a kijutásnak és Eb-szereplésnek köszönhetően a magyar labdarúgó-válogatott

Sport

Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, a magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyarok utolsó reménye az F csoport volt, hogy a B-ben két ponttal harmadik vb-bronzérmes horvátokon kívül még egy harmadik helyezettet megelőzzenek, azonban ez nem jött össze, mert a georgiai csapat 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső Portugáliát. A hat csoport első és második helyezettjei mellett a négy legjobb harmadik került a legjobb 16 közé.

A játkosoknak azonban nincs okuk szomorkodni. A magyar labdarúgó-válogatott az Eb-kijutásnak, illetve -szereplésnek köszönhetően négymilliárd forint feletti összeget keresett – írja a naphire.hu.

A portál a player.hu-ra hivatkozva közölte: az UEFA összesen 300 millió eurót oszt szét a résztvevő országok között, ezek a pénzek teljesítményarányosan kerülnek szétosztásra, a szövetségekhez eljutatott összegek 30 százalékát kapják a kerettagok, 15 százalékát pedig a stábtagok.

A magyar csapat a kijutással 9,5 millió eurót keresett (3,7 milliárd forint), ehhez jött hozzá a skótok elleni győzelem, ami újabb egymillió eurót hozott (396 millió forint), így összesen 4,1 milliárd forintot keresett a kijutásnak és az Eb-szereplésnek köszönhetően a magyar labdarúgó-válogatott.

(naphire.hu)

Fotó: MTI/Illyés Tibor