Magyar szurkolók

Döntetlent játszott Skócia és Svájc, jöhet a számolgatás

Sport

A magyar érdekeltségű csoportban 1-1-es döntetlent hozott a skót-svájci mérkőzés a németországi labdarúgó Európa-bajnokság második fordulójában, szerdán.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport: Skócia-Svájc 1-1 (1-1)

Köln, 42 711 néző, v.: Kruzliak (szlovák)
gólszerzők: Schär (13., öngól), illetve Shaqiri (26.)
sárga lap: McTominay (51.), McKenna (68.), McGinn (71.), illetve Rodriguez (31.), (Sierro, 86.)

Skócia:
Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, Tierney (McKenna, 61.), Robertson – McTominay, Gilmour (McLean, 79.), McGregor – McGinn (Christie, 90.) – Adams (Shankland, 91.)

Svájc:
Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer (Stergiou, 86.), Xhaka, Freuler (Sierro, 75.), Shaqiri (Embolo, 60.) – Aebischer, Vargas (Rieder, 75.) – Ndoye (Amdouni, 86.)

Az állás:
1. Németország 2 2 – – 7-1 6 pont – továbbjutott
2. Svájc 2 1 1 – 4-2 4
3. Skócia 2 – 1 1 2-6 1
4. MAGYARORSZÁG 2 – – 2 1-5 0

Hogyan lehet ebből magyar továbbjutás?

A csoportkör vasárnapi zárófordulójában a skótok a győzelmi kényszerben lévő magyarokkal találkoznak Stuttgartban, a svájciak pedig a már biztos nyolcaddöntős németekkel csapnak össze Frankfurtban.

A hat csoportharmadik közül a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe. Ha Magyarország legyőzi Skóciát, három pontja lesz. Jelenleg nincs olyan harmadik helyezett, amely elért három pontot, ám a lehetséges versenytársaink nagy része még csak egy mérkőzést játszott. Amennyiben túl sok csapat szerez háromnál több pontot a hátralévő mérkőzésein, az a magyar csapat kiesését jelenti. Szintén nem jelent előnyt a jelenlegi –4-es gólkülönbségünk, ezen lehetőleg nem csak egy góllal lenne jó javítani, hogy a lehetséges hárompontos riválisok között is beférjünk a ranglistán a négy közé.

Mivel még sok mérkőzés van hátra a csoportkörből, nagyon sok ismeretlenes az egyenlet arra nézve, hogyan juthatunk tovább. (NSO)