Szeged, önkormányzat, parkoló, Tarján, Szamos utca, építkezés, lakótelep

Járdák és parkolók újulnak meg a Szamos utcában Szegeden

Helyi hírek

A szegedi önkormányzat kiemelt hangsúlyt fektet a biztonságos közlekedésre, legyen szó akár a gyalogosokról, akár a kerékpárosokról, akár az autósokról. Ezt bizonyítja, hogy nemrég a József Attila sugárúti iskolák előtt kerékpárutat újítottak fel és kerékpártámaszokat telepítettek, a támaszok mellé fákat is ületettek, hétvégén pedig átadták a város legújabb közparkját, a Gyevi parkot.

A lakótelepek zöldterületeire a parkolók létesítésekor nagy figyelmet fordítanak, és csak a felhagyott, burkolt felületeken alakítanak ki parkolókat. Így történt ez az Olajos utcában is, ahol 7 darab felújított és 27 darab új, valamint a Víztorony téren, ahol 13 darab új parkolót alakítottak ki.

Most a Szamos utca 10. szám mögött újíttatja fel a szegedi önkormányzat a járdaburkolatot és a padkát valamint rendbe teteti a gyepet és újra aszfaltozzák az ott található parkolót is. A felújításra 24 millió forintot fordítanak, a munkálatokkal a kivitelező Bali-Ép Building Kft. napokon belül végez.

Az elkövetkezendő hónapokban az útfelújítások tovább folytatódnak. Még a nyáron nekilátnak ugyanis a 154 méteres Selmeci utca és a 157 méter hosszú Zólyomi utca aszfaltburkolatának cseréjéhez. Az önkormányzat ezekre összesen 48,6 millió forintot fordít.

(SZMJV Polgármesteri Hivatal)

Fotó: Frank Yvette