Bíró Lajos debreceni klinika

Új szakmai koordinátor debütál a debreceni Sürgősségi Klinikán

Egyetem
Június elsejétől Bíró Lajos adjunktus látja el a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinika Kenézy Gyula Campus telephely szakmai koordinátori feladatait. Bíró Lajos kinevezését Szabó Zoltán professzortól, a Klinikai Központ elnökétől vette át az Elnöki Hivatalban.

Bíró Lajos 2006-ban általános orvosként végzett a Debreceni Egyetemen, majd belgyógyászatból és oxyológia-sürgősségi orvostanból szerzett szakvizsgát, illetve diabetológia licence vizsgával is rendelkezik, 2008 óta vesz részt a sürgősségi betegellátásban. 2016-tól 2022-ig a Kenézy Campus Sürgősségi Betegellátó Osztályának osztályvezető helyettese volt. Kinevezése új szakmai kihívást jelent számára.

Tizenhat éve dolgozom a Sürgősségi Klinika Kenézy Gyula Campusán, ahol egy nagyon jól összeszokott, felkészült szakmai stáb végzi a sürgősségi ellátást. Megtisztelő, hogy a Klinikai Központ vezetősége a jövőben szakmai koordinátorként is számít a munkámra. Legfőbb célomnak tartom a sürgősségi betegellátás színvonalának további emelését, a humánerőforrás és a műszerpark fejlesztését, természetesen a Klinikai Központ és a Sürgősségi Klinika vezetőinek szakmai irányításával

mondta a hirek.unideb.hu-nak Bíró Lajos adjunktus.