Épül a tápéi futókör – képgaléria

Helyi hírek

Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, egy hónappal ezelőtt megkezdődött a szőregi futókör építése. Most pedig a szegedi önkormányzat Tápén, a Halas–Bencfahát–Dobó István utca határolta területen kezd ugyancsak önerőből  futópálya építésbe. 

A terület adottságainak megfelelően viszonylag egyszerű vonalvezetéssel, hosszabb egyenes szakaszokkal kerül megépítésre a 801,79 méteres rekortán felülettel kialakított futópálya. A beruházás egyik fontos szempontja, hogy a meglévő fákat ne érintse.

A pálya a terület szegélyén halad, míg az egyéb zöldterület kerül a futókörön belülre. A területen megépítésre kerül továbbá az Ásványhát és a Belvíz utcákat összekötő  – a fenntartó gépjárművek, a gyalogos, valamint kerékpáros közlekedésre is alkalmas – 3 méter széles, beton térkőburkolattal ellátott belső út. A futópálya és a belső út kereszteződési pontjainál gumitéglás erősítésű burkolat kerül kialakításra.

A futópálya megközelítési pontjaihoz elhelyez a kivitelező egy-egy pihenőtéren 2-2 darab futást kiegészítő nyújtóeszközt (dupla felvőtámasz rúd, háromtagú nyújtórúd) és 5-5 darab kerékpártámaszt valamint 2-2 darab padot és 1-1 darab hulladékgyűjtőt is. Emellett telepítenek egy ivókutat is. A futópálya mentén 46 darab LED lámpatestekkel felszerelt, acéloszlopos térvilágítás épül ki, ezekből 40 darab időkapcsolóval. Ezen túl kiépítik a térfigyelő kamerarendszer alépítményét is.

A kivitelezési pályázaton nyertes szegedi HPQ Kft. kapott megbízást a tápéi futókör létesítésére a nyár végéig. A futópálya értéke bruttó 146 millió forint.

(SZMJV Polgármesteri Hivatal)

Fotó: Frank Yvette