Szeged, önkormányzat, Oskola utca, felújítás, Binszki József

Felújítják az Oskola utca egyik házsorát Szegeden

Helyi hírek

Felújítják az Oskola utca 13-23. szám között található házsort, jelentette be a helyszínen Binszki József várospolitikai alpolgármester. A felújítás nagy részét az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. A projekt összköltsége több mint 21 millió forint.

Az Oskola utca ezen szakaszán található házsor többnyire társasházakból áll, amelyekben többségi tulajdonos a szegedi önkormányzat, így a felújítások nagyobb részét az önkormányzat fizeti. A munkálatok elsődlegesen az épületek Oskola utcai homlokzatát érintik, illetve felújítják az udvari homlokzat ereszpárkányait is. Emellett az Oskola utca 23. szám alatti épület szárazkapu-bejáratának belső falait is újravakolják és lefestik – írta meg a szeged.hu. 

Mint kiderült, az épületekben összesen tizennégy magántulajdonos lakik, nekik kicsit több mint öt és fél millió forinttal kell csak hozzájárulni a felújításhoz, a többit az önkormányzat állja.

A munkálatok májusban érnek majd véget. Az IKV már előre értesítette az állványozással érintett üzlethelyiségek bérlőit, akik a munkavégzés idejére bérletidíj-kedvezményt kapnak.

(szeged.hu)

Fotó: Frank Yvette