Év Cívis Háza 2024

Év Cívis Háza 2024 – már lehet pályázni a díjra

Helyi hírek

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a 2023. május 25-ei döntésével megalapította az Év Cívis Háza díjat, melynek célja a Debrecen építészeti hagyományait és a cívis identitást tükröző épületek elismerése.

Az önkormányzat 2024-ben is pályázatot hirdet az Év Cívis Háza díj elnyerésére.

A pályázat célja:

– A város történeti arculatát és a cívis identitás erősítését szolgáló karaktert hordozó régi jellegű lakóépületek díjazása, melyek építészeti és telekhasználati minőségükkel a mindennapi használat kulturált biztosítása mellett példát mutató városképi és utcaképi megjelenésükkel biztosítják a korszerű igényeknek megfelelő épülethasználatot, beleértve a megújuló energiák tervezett alkalmazását is.

– A jó példák és helyes gyakorlatok bemutatása az épített környezet értékmegőrzése és fejlesztése érdekében.

– Debrecen építészeti örökségének védelme érdekében tett anyagi erőfeszítéssel járó tevékenység, valamint az épület folyamatos jókarbantartásához, értéken tartásához, felelős fenntartásához szükséges tevékenység elismerése.

A pályázat benyújtási határideje 2024. július 31.

Pályázati felhívás

Pályázati adatlap

Nyilatkozat

Fotó: Facebook/Papp László

A debreceni önkormányzat megsértődött, így ezt a közleményt sem juttatta el a Debreceni Napnak. Mi azért megtaláltuk, hogy olvasóink ne maradjanak le a hírről.