Rácz Jenő és Ádin

Összefogtak a sztárok a debreceni hároméves kisfiúért, Ádinért

Helyi hírek

Több ismert hazai személyiség is támogatja a ritka genetikai betegségben, a Duchenne-féle izomdystrophiában, vagyis gyermekkori izomelhalásban szenvedő debreceni kisfiút, Ádint.

Ádin súlyos betegsége miatt hatéves korára már kerekesszékbe kerülhet, 16 évesen pedig lélegeztetőgépre. Egy gyógymód van, egy génterápia, amit csak Amerikában lehet elérni és 1,3 milliárd forintba kerül. A család gyűjtésbe kezdett, felhívásuk pedig megérintett több ismert hazai személyiséget, Proksa Alexandrát, Győrfi Pált, Csutit, Kucsera Gábort és Rácz Jenő séfet is.

Genetikai betegségben szenved Ádin, egy hároméves debreceni kisfiú – 1,3 milliárd forintra van szüksége a génterápiához

Rácz Jenő a Borsnak mondta el, hogy ilyen esetben apaként valószínűleg ő is a nagyközönséghez fordulna, mert úgy gondolja, hogy ha mindenki egy picit hozzátesz, annak megvan az eredménye.

Azt mondom, hogy aki engem kedvel, az “hívjon meg egy kávéra”, vagyis ajánlja fel ezt az összeget az Ádint segítő alapítványnak

– kérte a sztárséf. De nem ő az egyetlen, aki támogatja a kisfiút, Csuti is minden követ megmozgat, hogy segíteni tudjon.

Több olyan eseményen is, ahol jelen leszek, szervezünk gyűjtést; műsorvezető leszek egy modellversenyen, ott a jegybevételből gyűjtünk majd Ádinnak, lesz egy fesztivál, ahol szintén gyűjtést szervezünk

– mondta Szabó András Csuti, aki személyesen is találkozott már Ádinnal és minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy összegyűljön ez a rengeteg pénz, amibe az amerikai génterápia kerül.

Fotó: Facebook/Egy Lépéssel Több Alapítvány