Immáuel Otthon és Iskola lakásotthon

Tíz hátrányos helyzetű fiatalnak oldódik meg a lakhatása Debrecenben

Helyi hírek

“Mi a következő lépés?”–tette fel a kérdést Oláh István, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség lelkipásztora az Immáuel Otthon és Iskola lakásotthonának átadó ünnepségén vasárnap, a Méliusz téren. Tíz hátrányos helyzetű fiatalnak oldódnak meg a lakhatási és ellátási gondjai.
A lakhatás régóta országos probléma, ebben különösen érintettek a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő emberek. Közülük most a statisztikákhoz viszonyítva csak – ahogy dr. Fekete Károly református püspök fogalmazott – egy morzsányi rászoruló kap lehetőséget a továbblépéshez az új, részben uniós forrásból épült otthonban. Most a szükséget ezzel a kevéssel kell beérni, hogy aztán jöhessen a folytatása a projektnek – mondta Fekete Károly, majd megáldotta az épületet és annak lakóit.

Papp László polgármester a város nevében a legmagasabb szintű köszönetét fejezte ki az otthon vezetőségének az eddigi szolgálataiért, és hangsúlyozta, hogy már több helyen is vannak ilyen otthonok, ahol megoldást nyújtanak a rászorulóknak. Közös gondolkodásra szólította fel az egybegyűlteket. Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke arról beszélt, hogy megváltoztatta a gondolkodását az a szeretet, amit tapasztalt korábban az otthonban járva. Elmondta, a mai napig őrizgeti a fazekas foglalkozáson készített és neki ajándékozott teknőst, ami egyúttal jelképezi a most átadott otthon funkcióját, hiszen páncélként védi az otthon lakóit. Arra biztatta hallgatóságát, hogy adója egy százalékával segítse az intézményt, mert minden egyes adomány nagyon jó helyre kerül.

Dr. Czibere Károly lehetetlen küldetésként aposztrofálta ezt az egy éven belül megvalósult beruházást, majd Juhász Zsófia főigazgató köszönetet mondott a közreműködőknek, amit az otthon újdonsült lakói egy-egy ajándékcsomaggal háláltak meg. Végezetül az egyik szerencsés beköltöző, Domokos Gergő körbekalauzolta a jelenlévőket.

– Faragó László –