Jégcsapok a részben megfagyott lillafüredi vízesésnél 2024. január 15-én.

Hideg, jeges idő várható Lillafüreden is a héten

Helyi hírek

Változékonyra fordul az időjárás a jövő héten, esőre, havas esőre is kell számítani. Többször lesz hajnalban mínusz 10 Celsius-foknál hidegebb, napközben pedig kicsivel fagypont felett lesz a hőmérséklet, de csütörtökön egy átmeneti melegedés miatt akár plusz 10-17 fok is előfordulhat – derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Szerdára virradóra kevés felhőre, nagyrészt derült égre lehet számítani, majd napközben délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Délután, estefelé az északkeleti megyékben eső, havas eső előfordulhat. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon egy-egy viharos széllökés is lehet. Hajnalban mínusz 12 és mínusz 3, kora délután 1-7 fok valószínű.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen – nagyobb eséllyel az ország északkeleti felén – várható eső, zápor. A délnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estefelé északnyugatira fordul a légáramlás. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 7 fok között várható, kora délutánra általában 10 és 17 fokig, de az északkeleti megyékben helyenként csupán 5 fok köré melegszik fel a levegő.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben csökken a felhőzet. Többfelé, majd egyre inkább a déli és keleti tájakon fordulhat elő havazás. Az északnyugati, északi szél sokfelé lesz erős. A hajnali mínusz 4 és plusz 1 fokról kora délutánra 0 és plusz 5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton jobbára gyengén felhős, napos idő valószínű csapadék nélkül. A többfelé élénk északi szelet helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban mínusz 10 és mínusz 3, kora délután mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Vasárnap is nagyrészt gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nem várható. A nyugatira, délnyugatira forduló szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet hajnalban mínusz 12 és mínusz 4, kora délután mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

(MTI)

Fotó: Jégcsapok a részben megfagyott lillafüredi vízesésnél 2024. január 15-én. MTI/Vajda János