Élelmiszercsomag időseknek Bocskaikert

5 ezer forintos élelmiszer-utalványt kapnak a bocskaikerti nyugdíjasok, de helyben be sem válthatják

Helyi hírek

Bocskaikert Község Önkormányzata hivatalból jövedelem- és vagyonvizsgálat nélkül természetbeni juttatásként élelmiszercsomagban részesíti a tárgyév január 1-én 65. életévüket betöltött, Bocskaikertben élő személyeket – közölte Szőllős Sándor, a település fideszes polgármestere.

Mint írja, az élelmiszercsomag értékét 5 ezer Ft egységárban határozta meg az önkormányzat, melyet élelmiszer vásárlására jogosító Penny-utalvány formájában kapnak meg az érintettek.

A kártyákat 2023. december 4-18. közötti munkanapokon 8-12 óra között lehet átvenni az új Humánszolgáltató Központ épületében (Bocskaikert, Debreceni út 118.). Az átvételhez személyi igazolvány és lakcímkártya (amely a bocskaikerti lakóhelyet igazolja) felmutatása szükséges.

Az ágyhoz kötött, krónikus betegségben szenvedő jogosult, aki személyesen nem tudja átvenni az utalványt a 20/4417236 telefonszámon jelezheti, illetve azt meghatalmazottja részére adják ki. Ezen jogosultak részére az utalványokat 2023. december 19-31. közötti munkanapokon az önkormányzat munkatársai házhoz viszik. A Penny-kártya az ország egész területén, az üzletlánc egységeiben használható fel.

A legközelebbi Penny-üzlet egyébként Hajdúhadházon van.

A kártya felhasználásához nem szükséges a személyes jelenlét, annak levásárlásával hozzátartozóját, vagy más személyt is megbízhat a jogosult.

Fotó: Facebook/Szőllős Sándor